|
Post by Dermaglen on Aug 13, 2008 13:28:23 GMT 2
A Star Wars játékot azért beszélem, h tanuljunk a hibákból, és ne kövessük el ugyanazt Remélem felfogtad, vagy a következõ BR-ra a Te osztályod fog menni. Vili? És igen lehet venni. A lakás azért van, h megvegyék
|
|
Gnarog Dougfral
Elismert
Aki k?v?lr?l 16, de bel?lr?l ?r?k gyerek
A T?zember(HALOTT)
|
Post by Gnarog Dougfral on Aug 13, 2008 13:30:41 GMT 2
Következõ BR? Nem értelek.
Az jó hogy lehet lakást venni. CSak amikor Gnarog és Nemezis megérkeznek a városba, ne támadják meg/le õket egyszerre...
|
|
|
Post by Kawazoe on Aug 13, 2008 13:31:36 GMT 2
Vagy például gondolom már rengeteg játékot kipróbáltunk, hogy tudjunk egy igazán nagyszerű világot alkotni együtt (Heroes of M&M, Cabal, Hódító, Call of Duty, és még sorolatnám)...
|
|
|
Post by Dermaglen on Aug 13, 2008 13:33:17 GMT 2
|
|
|
Post by Kawazoe on Aug 13, 2008 13:44:00 GMT 2
Akár azért is dolgozhatnánk, hogy mi legyünk a szerepjátékok evolúciójának következő lépése... Miért ne? Nem egy játék volt a Torpedó és a World of Darkness között.
|
|
|
Post by Dermaglen on Aug 13, 2008 15:28:17 GMT 2
Bár ez csak egy faj és nem a játékmenethez kapcsolódó ötlet, de azért gondoltam felrakom. Fertõzöttek vagy Elátkozottak Ez a fajta elnevezés inkább egy összetartó frakció neve, mint egy fajé. Ez azért lehet így, mivel a Fertõzés nem válogat. Fajtól, nemtõl, kortól függetlenül bárkit utolérhet. Senki nem tudja, hogyan jöhetett létre a kór, annyi azonban bizonyos, hogy létezik. Idõnként egész falvakat támad meg, és néptelenít el. A Fertõzés terjedésének köze van az élõhalottakhoz is. Szinte mindig a Fertõzéssel egy idõben bukkannak fel. Egyesek szerint a kórt az élõhalottak marása terjeszti, megint mások szerint a kipárolgásuk. A kórt csak nagyon kevesen képesek túlélni, õk azonban megerõsödnek. Testük mutálódik, és valamilyen addig ismeretlen képességre tesznek szert. Tudatuk valamennyire eltompul, és az elméjük is megváltozik. Az átélt kínok hatására akarni kezdik a vérontást. Mindennél jobban akarnak harcolni és ölni. Van, aki képes ellenállni az ösztöneinek. Egyesek csak félóráig, mások akár évtizedekig is. Az átélt kínok hatására a legtöbbjük megõrül, hangokhoz beszél, és mások számára láthatatlan dolgokhoz beszél. A legtöbbek által Fertõzötteknek hívott lények kisebb csoportokba tömörülnek. Saját magukat Elátkozottaknak nevezik. A csoportnak nincs egyértelmû vezetõje, inkább csak olyan közös vadászcsapat, ahol a végén elosztják a zsákmányt. A kór mindenkire máshogy hat, így nincs két egyforma kinézetû egyed a Fertõzöttek között. A kór érdekessége, hogy idõnként állatok is túlélik, és a belõlük keletkezett teremtmények, ha lehet, még veszélyesebbek az utazókra.
|
|
|
Post by Morthen Orden'Ath Ildor on Aug 13, 2008 16:21:26 GMT 2
Akkor megosztom én is gonolataimat...
1. Szerintem ott kellene folytatni, ahol abbahagytuk... vagyis mi a kalandunknál maradva, a stratégiások, pedig eddigi fejletségi szintükön.
Persze ez csak az egyik változat...
2. Ha mégis változtatni akarunk a világon, játékmenetelen, akkor érdemes ugrani egy kicsit (de nem túl jelentőset). Ezt talán legideálisabban úgy lehet, hogy valami kompromisszumra jutva megegyeznének, megegyeznének a felek, és kialakulna egy elfogadott világkép, játékkép...
Melyik vlásztjuk, az szerintem mindegy (csak játékbeli kérdés). Viszont, hogy változzon a világ az annál fontosabb kérdés. Nem igazán tudom Kawa milyen világot tervezett, mik élnek itt, mi a legmagassabb tecnológia, szervezet, erő ebben a dimenzióban, ezért sem tudom hogyan lehetne beilleszteni az ötleteinket.
Azonban megosztom az én elképzelt világnézetemet az aternate worldel kapcsolatban: Számomra ez a világ még az első fázisában jár (vagyis most kezdtek leszületni az első "emberek" az alsó síkról). Ez azt jelenti, hogy a felső síkon még nincs kialakult hatalmi vagy társadalmi rend (vagyis országok, nemzetek). Azonban már itt létezik egy-két város (ahol kevésbé erős szellemek, illetve értelmes lények összefogtak), illetve több kisebb csoportosulás, vagyis falvak, népek, stb... mint a keselyűk vagy macsakemberek. A világ lehetne egy kicsit nagyobb (gondolva a következő startégiásokra is). A népek sokasága, pedig már csak rajtunk múlik (amennyit kitalálunk).
Amivel még összekapcsolnám a történetet: Két lényeges frakció lenne a világon (persze leegyszerűsítve, többségében) a jó és a rossz (mint a mi világunkban is). Ez nem azt jelenti, hogy vagy csak ez, vagy csak az lehetne bárki, csak felfogásbeli kérdés... nos itt jönne a kapocs. A gonoszak (mint nálunk az ördögök, stb. Itt talán az elátkozottak, és még számtalan lény...) és a jók (mint a tündérek, agyalok, stb...) az egyensúly felbomlása érdekáben, ki-ki a maga oldalára akarja eldönteni a "háborút". Ezért is alakult meg egy-két nagyobb város (nem New York szintű!!), ami bástyát jelent az előtörő gonoszsággal szemben. Azonban, mivel ez még csak az első fázis az életben, ezért nem anniyra nevezhető háborúnak. Inkább a világ egy felfedezetlen terület, ahova csak most tör be mindkét sereg (a félistenek hadai, vagy maguk a szellemek... esetleg valami más kitalált valami).
Ezt nem úgy mondom, hogy ennek kéne lennie, de talán egy jó ötlet, és nemis anniyra sivár a világ (azért egy-két emberlakta vagy érelmes lényekkel teli városállam, város, vár, stb. kéne, hogy legyen).
Ez tényleg csak egy ötlet, de várom mások véleményét is (még ezzel kapcsolatban is).
A köv. ötelet nem a világ, hanem fórumos. Szerintem kéne nyitni egy másik témát, ahova ömleszteni lehetne a fajokat, népeket, lényeket. Nem igazán jó, hogy ide jönnek azok is. Ennek nyitok is egy témát, és oda jöhetnek is (aztán majd átrakjuk egy másik helyre).
|
|
|
Post by Nemezis on Aug 13, 2008 16:23:12 GMT 2
Akkor szép sorjában... Én arra szavazok, hogy nagyjából legyen is meg a régi, illetve új dolgok is legyenek. Az, hogy szellemek vannak, mint RPG-sek, illetve félistenek, mint stratégiázók, szóval örökifjú, Alsó létsíkból felkerült lények, akik közül az előbbiek varázsolnak, lassan - majd azért gyorsabban - fejlődnek, illetve a stratégiázók, akik a fél-szellemekkel operálnak, nagyjából azért a célért, amiket már korábban felvázoltál Kawa - meg együtt kiterveltük -. Ám jöhetnek új dolgok is - NEM, gyereknemzést, mint szellemeknek elutasítom, mert olyan kis gonosz vagyok, illetve nehezen tudom elképzelni a lehetséges keverékeket -. Például némi ködös, ám az idő elteltével egyre jobban kiteljesedő kerettörténet, összeesküvések, ármánykodások, sok, egzotikus lény, és kiábrándulások azokból a dolgokból, melyről eddig az illető rossznak gondolt, vagy jónak, de aztán teljesen másképp látja mindezt. Szóval ilyen csavaros történetet, mely az elején egyszerűnek látszik, ám a végére igazán komplex lesz, amit nagyjából a játékosok szőhetnek - persze, felügyelet mellett, amit továbbra is vállalok, ha lehet -. Ezen új dolgokban szívesen besegédkezek, a fajokat mindenesetre vállalom !
|
|
Gnarog Dougfral
Elismert
A T?zember(HALOTT)
|
Post by Gnarog Dougfral on Aug 13, 2008 16:24:40 GMT 2
Gyerek nem lehet? Azért kiváncsi lennék hogy mi lenne a Sültrkumpli (Gnarog) és az Anim (Nemezis) keveréke Viccet félretéve, szerintem jó lenne ha lehetnének a szellemeknek gyermekeik...
|
|
|
Post by Dermaglen on Aug 13, 2008 16:29:29 GMT 2
Szerintem ez a jó-gonosz dolog kicsit túl leegyszerûsített. Végül is nézõpont kérdése, hogy most mi a jó meg mi a rossz. Én is inkább ilyen játékosok által szõtt történetre szavaznék, mert az valahogy kötetlenebb és közelebb áll apró jégszívemhez. Továbbá szerintem nem kéne semmiféle elõ meghatározott felsõbbrendû hatalamt beelvinni. Mint ahogy egy újszülött beleszületik egy ismerteln világba, úgy kerülnek az emberek is a Felsõbb Síkra. Tehát idõközben derül ki számukra minden. Ahogy beszélnek másokkal, ahogy a szemükkel látják, vagy a nyomokat gondoaltban összekapcsolják. És szerintem lehessen gyermeket is csinálni, mivel ez tovább emel a játék élvezeti szintjét
|
|
|
Post by Dermaglen on Aug 13, 2008 16:30:37 GMT 2
Jah és majdnem el is felejtettem: szerintem az ugrás nem is lenne olyan rossz ötlet, mert msot kicsit döcög a történet. Nem oylan egetrengetõ ugrásra gondoltam, csak olyan pár hónap, maximum 1-2 év. Szerintem ez így elfogadhatóbb lenne.
|
|
Gnarog Dougfral
Elismert
A T?zember(HALOTT)
|
Post by Gnarog Dougfral on Aug 13, 2008 16:39:20 GMT 2
És szerintem lehessen gyermeket is csinálni, mivel ez tovább emel a játék élvezeti szintjét Aha, egyetértek
|
|
|
Post by clanas on Aug 13, 2008 19:43:42 GMT 2
Szerintem az lenne a legjobb, ha mielőbb folytatódna a játék, ez pedig úgy lehetséges, ha onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk.
|
|
|
Post by Nemezis on Aug 13, 2008 19:49:58 GMT 2
Az tényleg jó lenne Clanas, de nagyjából minden adat elveszett a régi világból, vagy ha te fejből vissza tudod mondani az egész állományt, akkor igen, folytathatjuk ott .
|
|
|
Post by clanas on Aug 13, 2008 20:31:43 GMT 2
Elnézést, a stratégiai részre értettem, azt talán még nem lenne nehéz pótolni; a szerepjátékos részre ez már nyilván nem igaz.
|
|